Výrobky Cassonade

Výrobky pro vaší kuchyni

100% nerafinovaný přírodní třtinový cukr DRY DEMERARA

Třtinový cukr

krystal

Pro tento výrobek používáme přírodní nerafinovaný třtinový cukr Dry Demerara jantarově zlaté barvy. Cukr se vyrábí z čerstvé třtinové šťávy a tím si zachovává přirozený obsah minerálů a typickou karamelovou vůni a chuť. Je vhodný ke slazení teplých nápojů, k pečení, do cereálií a k přípravě míchaných koktejlů, moučníků a dezertů.

trtina_bag1

Sáček 500 g

Vhodné k použití

Vhodné ke slazení cereálií a ovoce.

Vhodné ke teplých nápojů.

Vhodné k přípravě míchaných koktejlů.

Vhodné k pečení a k přípravě moučníků a dezertů.

Vhodné k přípravě džemů a marmelád.

Víte, že...

Původ cukrové třtiny není zcela jasný. Nejpravděpodobněji vznikla z planého, 10 m vysokého druhu Saccharum robustum, který roste na Nové Guneji, okolních ostrovech a na březích řek. Známe však ještě jeden planý druh, a sice Saccharum spontaneum, rostoucí od severovýchodní Afriky po Asii až k Pacifiku. Tato vytrvalá tráva dorůstá výšky 8 m a dnes se používá při šlechtění ke zlepšení vlastností cukrové třtiny, zejména její odolnosti vůči chorobám. Asi ve 14. století se Benátčané naučili rafinovat cukr a obchodovali s ním i v zemích střední Evropy. V Čechách se začal třtinový cukr užívat až ve středověku po křižáckých válkách. Do té doby se v Evropě sladilo medem. První dovážený cukr byl velmi drahý a byl spíše považován za lék. Po objevení Ameriky přivezl Kolumbus cukrovou třtinu na Haiti, odkud byla šířena dále na Kubu, do Mexika a Brazílie. Příznivé podmínky, kterými byly především podnebí a levná pracovní síla, umožnily pěstovat třtinu na velkých plochách a to vedlo k rychlému zvýšení produkce levného cukru. Cukr dovážený z Ameriky zaplavil evropský trh a vytlačil pěstování třtiny ze Středomoří.

Chcete se nás na něco zeptat?

Cassonade Czech s.r.o.
Parašutistů 671/22
161 00 Praha 6
Česká republika

info@cassonade.cz
Copyright © 2019 Cassonade spol s r.o.
Website by 72 graphics